Elro FS4610 rookmelder

Merk: Elro
€--,-- €--,-- | RRP
Op voorraad (1000 Producten)
1-3 working days
Voor counting... uur besteld, morgen in huis
Artikelcode 8719699345874
EAN 8719699345874
Informatie

De ELRO FS4610 is de dunste rookmelder ter wereld. Omdat deze melder slechts 2,3 cm dik is valt hij niet op aan het plafond en past hij perfect in een strak, modern interieur. Zijn design is dan ook bekroond met o.a. een Red Dot Award en IF Award.

Deze melder is voorzien van een ingebouwde lithiumbatterij met een levensduur van 10 jaar. Hierdoor ben je dus maar liefst 10 jaar beveiligd, zonder dat je de batterij hoeft te vervangen. Daarnaast beschikt de FS4610 rookmelder over een slimme sensor die de ledverlichting automatisch  dimt in donkere ruimtes. Hierdoor heb je ´s nachts geen last van een knipperend lampje en is hij uitermate geschikt voor installatie in slaapkamers.
 
Deze mooie design melder van ELRO beschikt over een hoge kwaliteit optische sensor. Deze sensor reageert snel op brand, geeft minder vaak vals alarm en is erg milieuvriendelijk. Bij brand geeft de rookmelder een alarm van maar liefst 85 dB (A). De ELRO FS4610 voldoet aan de Europese norm EN 14604:2005/AC:2008. Verder geeft ELRO maar liefst 10 jaar garantie op deze rookmelder.
 
Automatische zelftest
 
Om de functionaliteit van je rookmelder te controleren, raden wij je aan om regelmatig een test uit te voeren m.b.v. de testknop. Bij de ELRO FS4610 rookmelder hoef je dit niet handmatig te doen. Deze melder beschikt namelijk over een automatische zelftestfunctie. Dit houdt in dat de melder minimaal 1 x per week zijn functies test. Vanzelfsprekend wordt deze test NIET ’s nachts uitgevoerd. Tijdens de zelftest zal de rookmelder kort piepen en knipperen. Je hoeft dus niet elke keer zelf op een trapje te klimmen om deze rookmelder te testen, wel zo makkelijk
 
De belangrijkste specificaties
 
Dunste rookmelder ter wereld
Nachtmodus: Ledverlichting wordt automatisch gedimd in donkere ruimtes
10 jaar beveiligd zonder batterijen vervangen
Optische sensor voor snelle reactie
Automatische zelftest functie
Testknop om handmatig de functies te testen
Lege-batterij waarschuwing
Dempfunctie lege-batterij waarschuwing
10 jaar garantie
Inhoud van de verpakking
 
ELRO FS4610 rookmelder
Ingebouwde batterij met 10 jaar levensduur
Bevestigingsmateriaal
Handleiding
Afmetingen en gewicht van de rookmelder
 
Diameter: 11,5 cm
Hoogte: 2,3 cm
Gewicht: 130 gram (incl. batterij)
Installatie
 
De FS4610 rookmelder van ELRO wordt standaard geleverd met al het benodigde bevestigingsmateriaal. Hiermee bevestig je de melder eenvoudig op de gewenste locatie. De FS4610 rookmelder is geschikt voor zowel plafond- als wandmontage. Activeren doe je eenvoudig door de rookmelder aan de meegeleverde ring te koppelen. Na activatie gaat de batterij 10 jaar mee.
 
Wij raden aan om op iedere verdieping van je woning minimaal één rookmelder te plaatsen. Installeer rookmelders bij voorkeur in ruimtes die onderdeel zijn je vluchtroute, zoals de gang, hal en overloop. Daarnaast adviseren wij om rookmelders in slaapkamers en in ruimtes met elektronische apparatuur te installeren. Let wel, omdat het daadwerkelijke alarm schadelijk kan zijn voor uw gehoor wanneer u vlakbij staat, is het testvolume wat zwakker dan het daadwerkelijke alarmgeluid.
Didn't find what you're looking for?
Laat ons helpen!